Liftingul frontal este interventia chirurgicala estetica destinata atenuarii ridurilor orizontale de la nivelul fruntii, a celor de la baza nasului si a celor dispuse intre sprincene, se realizeaza in acelasi timp operator si ridicarea sprancenelor, intr-un cuvant are loc indepartarea semnelor de imbatrinire de la nivelul fruntii.
Operatia consta in executarea unei incizii posterior de linia marginala a parului, cu scopul de mascare in vootor a cicatricii.
Dupa decolarea tegumentului de la nivelul fruntii, se excizeaza excesul tegumentar, la sfirsitul operatiei se observa si ridicarea sprincenelor, cu estomparea ridurilor de la nivelul fruntii.
Reactiile adverse sunt cele frecvente, ca reactiile nedorite la anestezie, hemoragia postinterventie, infectia, dehiscenta plagii operatorii, pierderea parului la nivelul cicatricii etc.
Recuperarea dureaza o saptamana, timp in care se recomanda evitarea efortului fizic.
Candidata ideala pentru liftingul frontal are varsta cuprinsa intre 40-60 de ani. In conjunctie cu lifting frontal se mai poate efectua blefaroplastia, liftingul facial. Acest tip de interventie amelioreaza aspectul fruntii, conferind pacientei o mai mare incredere in sine.
Se poate combina in timp cu injectiile de botox, care au menirea de a paraliza temporar muschiul frontal, muschi responsabil de aparitia si adancirea ridurilor orizontale ale fruntii, si a muschilor intersprincenosi, responsabili de aparitia ridurilor de la baza nasului.
Doctorul estetician va poate recomanda si folosirea produselor bazate pe acidul hialuronic, in cazul in care ridurile sunt foarte adanci, inestetice, nu foarte bine estompate de tratamentele anterior mentionate, acestea avand menirea de ridicare a zonelor tegumentare adancite de riduri la nivelul suprafetei tegumentare netede.