Labioplastie

Labioplastie

Labioplastia este interventia chirurgicala de reducere a dimensiunilor labiilor mici, care s-au dezvoltat în exces sau sunt deformate după ce pacienta a prezentat o naștere sau a avut fenomene inflamatorii, infecțioase la nivelul lor.

Labiile mici sunt formatiuni anatomice ce reprezinta pliuri ale pielii ce inconjoara vaginul.
Factorii principali pentru care aceste paciente apelează la consultatie și la operația de labioplastie sunt disconfortul psihic si cel fizic. Forma mare a acestora este in primul rand inestetica, în al doilea rand creeaza neplaceri în timpul actului sexual, în viața de zi cu zi ies în evidenta la nivelul lenjeriei intime, incomodează la practicarea diferitelor activități sportive.

Preoperator se recomanda evitarea operatiei de labioplastie in timpul ciclului menstrual sau la paciente cu afectiuni medicale ce contraindica actul chirurgical.

Intervenția constă în excizia excesului tegumentar și refacerea labiilor conform unui aspect frumos, care sa fie în armonie cu aspectul celorlalte organe genitale externe, adică să nu mai protuzioneze dintre labiile mari. Chirurgul trebuie sa fie foarte concentrat pe obținerea unei simetrii cat mai aproape de perfecțiune, linia de sutură sa fie cat mai fină, abia perceptibilă la palpare trebuie sa coreleze noile dimensiuni la cele ale labiilor mari. Atenție sa nu fie o corectare exagerată, deoarece creaza discomfort sexual.

Postoperator se recomanda insistent evitarea contactelor sexuale 4-6 saptamani, evitarea efortului fizic sustinut, pentru ca datorita transpiratiei abundente locale se intarzie vindecarea chirurgicala rapida. Se roaga pacienta sa pastreze o igiena stricta a zonei, prin lavaj zilnic corespunzător, sa poarte chiloti normali, nu tanga.

Complicatiile postoperatorii sunt minore, sangerarea poate surveni în primele 6 ore dupa operatie, infectia, inflamatia în caz de igiena precara. Poate apare dehiscenta suturilor, de cele mai multe ori cand nu se respecta indicațiile medicului chirurg, de repaus sexual.

Majoritatea pacientelor se simt bine dupa operatie, minimul disconfort local este rezolvat prin administrarea medicamentelor antiinflamatorii și analgezice. Sensibilitatea labiilor nu este afectată, cicatricile sunt minime nu creeaza disconfort sexual. Pacientele sunt foarte, foarte multumite de rezultatele estetice postoperatorii.

Galerie Foto Labioplastie - Inainte si Dupa