
Labioplastie
Labioplastia este intervenția chirurgicală prin care se reduce dimensiunea labiilor mici, care s-au dezvoltat în exces sau sunt deformate după ce pacienta a prezentat o naștere sau a avut fenomene inflamatorii, infecțioase la nivelul lor.
Labiile mici sunt formațiuni anatomice ce reprezintă pliuri ale pielii ce înconjoară vaginul. Forma, culoarea, dimensiunea lor diferă de la o persoana la alta, se modifică după naștere, se alungesc și își pierd volumul odată cu înaintarea în vârsta sau suferă modificări cu ocazia altor evenimente medicale. Ele trebuie sa fie acoperite de labiile mari, este total inestetic sa fie vizibile, sa atarne in afara .
Factorii principali pentru care pacientele apelează la consultație și la operația de labioplastie este disconfortul psihic și cel fizic. Dimensiunile lor mari este un impediment estetic, in al doilea rând creeaza neplaceri în timpul actului sexual, in viața cotidiană ies in evidentă la nivelul lenjeriei intime, incomodează la practicarea diferitelor activități sportive.
Se recomanda evitarea intervenției în timpul ciclului menstrual sau la paciente cu afectiuni medicale ce contraindica actul chirurgical (la cele cu afecțiuni ginecologice cum ar fi infecția sau cancerul genital).
Principiul intervenției chirurgicale este excizie excesului tegumentar și refacerea labiilor conform unui aspect frumos, care sa fie in armonie cu aspectul celorlalte organe genitale externe, sa nu mai protuzioneze dintre labiile mari. Sunt doua tehnici chirurgicale, fie se folosește procedura de tăiere directă pe întreaga lungime a întregului extra țesut și se coase direct pe întreaga lungime; fie se îndepărtează o bucata de țesut local in forma de felie” wedge procedura”, care menține bordul natural al labiilor. Chirurgul plastician trebuie sa fie concentrat pe obținerea unei simetrii cât mai aproape de Perfecțiune, linia de sutură sa fie cât mai fină, abia perceptibilă la palpare , trebuie sa coreleze noile dimensiuni la cele ale labiilor mari. Atenție sa nu fie o corectare exagerată ,deoarece creează disconfort sexual.
În același timp operator se poate efectua și plastia capisonului clitorisului,care dacă este în exces conferă un aspect inestetic. Se face o avansare tip V-Y a pielii spre pubis, astfel încât clitorisul nu mai este acoperit și labiile mici se întind mai mult.
Postoperator se recomanda insistent evitarea contactelor sexuale 4-6 săptămâni,evitarea efortului fizic susținut, pentru ca datorită transpirației locale abundente se întârzie vindecarea chirurgicală rapidă. Se roagă pacienta să păstreze o igienă locală strictă, prin spălat zilnic corespunzător, sa poarte chiloți normali – nu se accepta tanga.
Complicațiile ce pot surveni postoperator sunt minime, sângerarea poate apare în primele 6 ore, infecția, inflamația dacă igiena este precară. Se poate înregistra dehiscenta suturilor ,de cele mai multe ori când nu se respecta indicația medicului chirurg.
Pacientele se simt bine postoperator, exista un disconfort local rezolvat prin administrarea antiinflamatoarelor. Sensibilitatea nu este afectată cicatrici minime. Pacientele își iau concediu in jur de o săptămâna ,pana la refacerea completa, reducerea edemului local și ameliorarea durerii.
Aceasta operație este asociată cu 90% grad de satisfacție.
Galerie Foto Labioplastie - Inainte si Dupa





























