Doresc sa imi efectuez o micsorare de sani. Ce imi recomandati?

Primul pas pe care trebuie sa il faceti este sa va prezentati la o consultatie insotit de un set de analize uzuale de laborator, o radiografie pulmonara, o ecografie mamara, EKG. La consultatie veti primi sfaturile medicale necesare.

Am ambele urechi departate de cap, sunt urate,clapauge. Ce se poate face in cazul meu?

Va recomand operatia de otoplastie, ce consta in plicaturarea cartilajului urechii si apropierea acestuia de craniu, apoi se face indepartarea excesului tegumentar retroauricular.

Exista riscuri la acest gen de operatie?

Evident ca exista si riscuri: hematoame, dehiscente ale plagii, infectii locale. Prin respectarea tuturor principiilor operatorii acestea se pot evita.

Ce pot face la ridurile de la nivelul fruntii?

La nivelul fruntii se pot efectua injectii cu toxina botulinica, efectul acesteia se estompeaza in decurs de 3-4 luni, moment in care trebuie sa recurgeti la o noua sedinta de injectare.

Am 19 ani și de când m-am știu am urechi cu o forma urâta, sunt clapauge, îmi este teama de operație, sa nu fie niște tăieturi urate pe ureche. Exista o alta cale de rezolvare ?

In cazul dumneavoastră numai operația de otoplastie rezolva deficitul estetic al pavilioanelor auriculare.  Procedura chirurgicală are loc sub anestezie locală, nu necesita spitalizare; incizia se efectuează în spatele urechii, se îndepărtează excesul cartilaginos și tegumentar, se remodeleaza pavilionul auricular. Cicatricea va fi ascunsă în spatele urechii, nu trebuie sa va fie teama de faptul ca se va vizualiza.

Doamna doctor, de circa 4 luni am observat și am palpat la nivelul mâinii drepte, în dreptul articulațiilor, un chist, care în ultimul timp a început să mă doară la folosirea îndelungată a mâinii. Ce îmi recomandați sa fac?

Din descrierea dumneavoastră cel mai probabil este un chist sinovial la nivelul articulațiilor mâinii, aceasta zona fiind supusă frecvent microtraumatismelor, suprasolicitarilor, formarea chisturilor cu aceasta localizare este mai des întâlnită.
În primul rând va recomand efectuarea unei ecografii de parti moi în zona pumnului, care cel mai probabil va confirma diagnosticul stabilit . Apoi va programați la consultatie la chirurgul plastician.
Chistul sinovial este o formațiune tumorala benignă , conține lichid sinovial, conferă un aspect inestetic zonei. Fără tratamentul chirurgical de îndepărtare a lui există riscul de a crește în dimensiuni ,poate deveni dureros, poate limita considerabil mobilitatea mâinii.

Am vârsta de 50 de ani și am constat la nivelul pleoapelor de sus ca pielea a devenit lăsată, este flască , am un aspect obosit al fizionomiei. Va rog sa îmi oferiți un sfat medical!

Buna ziua. In cazul dumneavoastră efectuarea operației de blefaroplastia superioară reda aspectul tânăr  ochilor, privirii. Tegumentul în exces formează un fald care se revarsă inestetic peste zona tarsului, care normal trebuie sa fie vizibil și astfel se conferă aspectul obosit al feței. Intervenția chirurgicală constă în îndepărtarea excesului de piele și a pungilor de grăsime din unghiul intern și zona centrală a pleoapelor; se efectuează sub anestezie locală, nu necesita spitalizare, cicatricile sunt extrem de fine, devenind invizibile.

In urma cu 2 săptămâni m-am adresat unui medic dermatolog pentru evaluarea unor alunițe. Dansa mi-a recomandat excizie chirurgicală imediată de către un chirurg plastic. Va întreb, nu este periculos sa le scot atâta timp cât ele nu mă deranjează ?

Nevii pigmentari , alunițele, sunt formațiuni tumorale tegumentare pigmentate, care prezintă riscul de a se malignizată în timpul vieții, adică de a se transforma in melanom, una din cele mai agresive forme de cancer. Riscul este mare cu cât formațiunea are o formă neregulată; este neuniform colorata , prezintă zone negre pe suprafața ei combinate cu maronii; sunt supradenivelate; au prezentat sângerări în antecedente, sau se observa zone de ulceratii. Îndepărtarea lor chirurgicală este singura soluție de a anula riscul de malignizare,cel mai probabil doamna doctor dermatolog din aceste motive v-a recomandat operația imediată.